Имаме чувството, че откакто свят светува има и  (или сапунените опери).

...
Имаме чувството, че откакто свят светува има и  (или сапунените опери).
Коментари Харесай

Внимание: Сапунените сериали наистина увреждат мозъка

Имаме възприятието, че откогато свят светува има и  (или сапунените опери). А някои от тях са безкрайни и имат своята аудитория, която ги избира даже през днешния ден, когато съществуват продукции като Game of Thrones, True Detective, House of Cards.

Сапунените опери са сериали от трагичен вид, характеризиращи се с неналичието на класическа пауза, т.е. тяхната дълготрайност във времето е неограничена. Сюжетът и героите се разклоняват в безчет подсюжети, появяват се нови герои, а трагичните обрати нямат край, с цел да се задържи вниманието на феновете и да се усили гледаемостта. И това, наподобява, е доста сполучливо: сапунените опери се създават в големи количества и се гледат навсякъде – една промишленост за милиарди долари.

На всички ни е ясно, че те не изискват доста ангажираност, от тях няма да научим нищо, а единствената им цел е да ни осигурят забавление за известно време. Те остават желани за доста хора, тъй като не натоварват, или най-малко по този начин си мислим.   

Твърденията на австрийският невролог Ервин Хелингер от университета в Залцбург обаче могат да помрачат това развлечение доста бързо. Той изследва това което се случва в мозъка ни, до момента в който гледаме сапунени опери.

Хелингер твърди, представен от организация БГНЕС, че сапунените опери могат да бъдат също толкоз нездравословни, колкото и пристрастяването към опиатите, тъй като могат да причинят „ обща незаинтересованост, нервност, личностни разстройства и даже деменция “.

Според него сапунените сериали съставляват опасност заради действието на " огледални " неврони.

На всеки му се е случвало до момента в който гледа филм толкоз да си " кликне "  със историята и облика на някой от греоите, че да се съпреживява всичко, което му се случва. 

Някои хора могат да се разпознават с кино или телевизионни герои толкоз доста, че стартират да приказват за тях, като че ли са същински. Тъй като историята продължава безпределно и се развива постепенно, имаме време да изпитаме страстите по същия метод, както и героите. Някои хора са откровено смутени и недоволни, когато обичаната им сапунена опера най-сетне свърши.

Липсват им основните герои, даже могат да се почувстват празни, което да докара до меланхолия и даже по-дълбоки положения. 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР